Începe Liga atletică a diamantelor, chiar și cu Semenya în caracatiță

Din echipa națională a Cehiei, doar bowlerul Tomáš Staněk va concura la Doha.

Întâlnirea inaugurală a Ligii Diamantului va avea loc pe stadionul reconstruit Chalífa, unde va lupta pentru medaliile Betfair mondiale în cinci luni. Dintre concurenții cehi, numai deținătorul recordului ceh Staněk va încerca mediul local. De asemenea, va avea o competiție similară, care va fi probabil la Cupa Mondială. Liderii complet mondiali și europeni se vor prezenta în Qatar, inclusiv câștigătorul olimpic Ryan Crouser, care a demonstrat cea mai lungă încercare din 1990 de Paște cu o performanță de 22,74.De asemenea, vor fi campioni mondiali domnești Tom Walsh din Noua Zeelandă și puternici polonezi Michal Haratyk și Konrad Bukowiecki. Întâlnirile finale de la Zurich și Bruxelles vor fi împărțite de opt zile de această dată. Zurich Weltklasse va avea pariuri sportive online loc joi, 29 august, iar Bruxelles va găzdui elita vineri, 6 septembrie.

Acest lucru va facilita sportivilor să încerce o dublă. Anul trecut, columbiana Catherine Ibargüen a câștigat triplul salt și distanța, chiar dacă finala a fost o zi la rând. Aceasta i-a câștigat titlul de cel mai bun sportiv din lume.Campioana olimpică la triplu salt la Doha va începe la distanță și va concura, printre altele, cu campioana olimpică Tianna Bartoletta din SUA.

În acest an, opt milioane de dolari (aproape 183 milioane de coroane) vor fi distribuite în Liga Diamantului. Fiecare dintre cei 32 de câștigători ai întâlnirii finale va primi un bonus de 50.000 de dolari (aproximativ 1,1 milioane de coroane). În plus, câștigătorii Ligii Diamantului vor primi un wild card la Campionatele Mondiale, care de această dată vor începe la trei săptămâni după culminarea prestigioasei serii din Betano cauza căldurii din Qatar. În locul celor paisprezece actuale, vor fi doar doisprezece întâlniri, inclusiv o finală. Vor fi opt discipline mai puțin diamante, 12 pentru bărbați și femei. Programul va avea 90 de minute în loc de două ore, iar cea mai lungă cursă se va desfășura la 3000 de metri.Detalii despre reforma planificată vor fi specificate mai târziu în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *