Anunțurile pentru jocuri de noroc vor fi interzise de pe site-urile și jocurile adaptate copiilor

Casele de pariuri vor fi obligate să utilizeze toate instrumentele de direcționare posibile pentru a se asigura că promoțiile de jocuri de noroc online nu sunt văzute de sub 18 ani. De asemenea, vor trebui să evite plasarea de reclame pentru jocuri de noroc pe părți ale site-urilor web populare pentru copii și să nu mai folosească vedete sau alte persoane care par să aibă sub 25 de ani în promoțiile lor.

Regulile vor însemna multe fotbaliștilor cunoscuți nu li se va permite să apară în reclame de jocuri de noroc din cauza vârstei lor, în timp ce caselor de pariuri li se va interzice, de asemenea, să facă publicitate cu influențatori ai rețelelor sociale care sunt populari printre copii.

Modificările, care vor intra în vigoare din Aprilie, sunt concepute pentru a clarifica standardele existente pe fondul îngrijorării tot mai mari cu privire la prevalența promoțiilor de jocuri de noroc în toate formele de mass-media.Aceștia introduc o cerință generală pentru ca operatorii de jocuri de noroc să folosească „toate instrumentele disponibile pe o platformă de rețea socială pentru a împiedica direcționarea anunțurilor lor sub 18 ani”.

Se acordă o atenție sporită prezenței jocurilor de noroc reclame în jocurile pe computer care sunt populare pentru copii. La începutul acestei luni, câinele de supraveghere a publicității a interzis anunțurile de jocuri de noroc care au apărut în aplicația ITV I’m A Celebrity…Get Me Out Of Here pentru încălcarea regulilor menite să împiedice sub 18 ani să fie încurajați să parieze.

The autoritatea de reglementare a publicității a interzis recent trei anunțuri Coral Interactive pentru că prezentau imagini animate ale unui curcubeu, o oală de aur și un spiriduș, deoarece acestea ar fi probabil atrase pentru copii.Un anunț William Hill care apare în aplicația New MarioKart 8 Trick a fost, de asemenea, interzis pentru că nu a fost vizat în mod corespunzător departe de copii.

Anul trecut, având în vedere amenințarea reglementării, industria jocurilor de noroc a confirmat că va continua o interdicție voluntară de a paria anunțuri în timpul programelor sportive de dinaintea bazinului apei de la începutul următorului sezon de fotbal. Cu toate acestea, această modificare voluntară nu va împiedica copiii să vadă promoții de jocuri de noroc în timpul meciurilor de fotbal, din cauza prevalenței companiilor de jocuri de noroc care sponsorizează tricouri de echipă.

Regulile au fost anunțate de Comitetul de practică publicitară, care scrie Codul publicitar din Marea Britanie.Organismul a interzis anterior anunțurile care descriu bărbați și femei în roluri stereotipe de gen.

„Jucarea la marginea conformității cu reglementările este un pariu în cele mai bune momente, dar pentru agenții de publicitate de jocuri de noroc este deosebit de sfătuit , mai ales atunci când bunăstarea copiilor este în joc ”, a declarat Shahriar Coupal, directorul CAP. „Noile noastre standarde răspund la cele mai recente dovezi și lecții din hotărârile Agenției pentru standarde de publicitate și necesită o mai mare atenție în plasarea și conținutul anunțurilor pentru jocuri de noroc, pentru a ne asigura că acestea nu sunt vizate în mod accidental pentru cei cu vârsta sub 18 ani.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *