Claressa Shields ocupă centrul scenei în cea mai mare seară a boxului feminin

Shields, care a cucerit trei dintre cele mai importante titluri mondiale la 160 de kilograme în ultimul an, și Christina Hammer, emigrată germană din Kazahstan, care deține al patrulea timp de aproape un deceniu, se vor întâlni sâmbătă seara pentru a unifica curelele și a determina un campion incontestabil la categoria mijlocie la Boardwalk Hall din Atlantic City. Anthony Crolla „bine” după un KO brutal din mâinile lui Vasyl Lomachenko Citiți mai mult

A fost prezentat drept cel mai important meci de box feminin din cel puțin o generație și poate bine să fie: o întâlnire la vârf cu doi dintre cei mai buni luptători de premii din lume, definite de contraste fascinante în stiluri, temperamente și niveluri de experiență, ridicate de sprijinul rețelei fără precedent pe piața americană.

Câștigătorul va deveni doar al doilea campion în istoria boxului feminin pentru a unifica toate cele patru centuri majore de titlu, după norvegiana Cecilia Brækhus, regina la categoria welter considerată cea mai bună luptătoare liră pentru liră astăzi.Atât de rară este isprava într-un sport descentralizat, aproape conceput pentru a menține titlurile împărțite, încât doar patru bărbați au reușit-o: actualul campion la categoria cruiser Oleksandr Usyk, juniori welter Terence Crawford și mijlocii Bernard Hopkins și Jermain Taylor.

Acele mize materiale pentru deșeurile de 10 runde programate de sâmbătă, care inițial fuseseră făcute pentru noiembrie, doar pentru a fi amânate după ce Hammer a fost forțat să se retragă din cauza unei afecțiuni medicale nedezvăluite, sunt destul de convingătoare.

Totuși, Shields știe. se luptă nu numai cu Hammer, ci și cu percepțiile care de ani de zile au îngreunat boxul feminin, care a fost aproape ignorat în Statele Unite, în afară de punctele de foc ciudate – Christy Martin a obținut coperta Sports Illustrated sau Laila Ali schimbând numele de familie pentru a completa talentul ei.

„M-am antrenat atât de greu pentru că acesta fiind numit cel mai mare meci de box feminin din toate timpurile, nu vreau să-mi dezamăgesc fanii”, spune Shields, care și-a petrecut șase- cantonament de saptamana la Centrul Olimpic de Antrenament din Colorado Springs sub antrenorul John David Jackson. „Nu vreau să le las pe femeile care au venit înaintea noastră și nu vreau să le las să spună că totul a fost hype.Trebuie să merg acolo și să fac un spectacol.”

Dubla povară este una pe care Shields, care a împlinit 24 de ani luna trecută, o recunoaște chiar dacă încearcă să rămână concentrată pe sarcina imediată.

„Simt nevoia să înalț sportul”, spune ea. „Nu sunt aici doar pentru a ajunge acolo unde pot câștiga milionul de dolari și celelalte femei nu contează. Fac asta pentru noi toți, acolo unde ei știu că contăm, că muncim la fel de mult ca și bărbații, că ne antrenăm și ne sacrificăm. Dacă nu la fel, mai mult decât ei. Doar pentru a arăta că o femeie poate fi o luptătoare și că putem face din asta cariera noastră. Boxul este cea mai ușoară parte a întregii chestii.”

În linii mari ale poveștii de fundal a lui Shields au fost bine documentate în mijlocul potopului de presă de la cele două Olimpiade, unde ea a câștigat renume internațional.În schimb, sunt pe o platformă uriașă cu o poveste grozavă, o educație grozavă și acum lupt pentru titlul de necontestat. Sunt ca un diamant în stare brută, un trandafir care a crescut din beton.”

Showtime, care și-a aruncat toată greutatea promoțională în spatele evenimentului de sâmbătă, pariază că Shields poate aprinde focul sub boxul feminin la fel. felul în care Ronda Rousey a ridicat artele marțiale mixte pentru femei de la spectacol secundar la atracție principală.Stephen Espinoza, țarul de box al rețelei de cablu premium, spune că cele două lupte ale lui Shields de anul trecut, care au ținut titlul din seria sa ShoBox, au fost cele mai urmărite emisiuni ale francizei de vineri seara din 2018, depășind chiar și ratingurile pentru televiziunea din SUA a apărării titlului lui Anthony Joshua împotriva lui Joseph Parker. .

„Cea mai mare provocare în viitor este disponibilitatea adversarilor de înaltă calitate”, spune Espinoza. „Pentru că este atât de puternică și atât de pricepută în divizia ei de greutate, talentul nu este atât de profund doar din cauza dimensiunii fizice. Va trebui să urce și să coboare în greutate și să-și dovedească curajul împotriva unei serii de oponenți.”

În cale se află Hammer, în vârstă de 28 de ani, un operator de clasă mai mult decât capabil să deranjeze. Prețul de 3-1 al cotelor împotriva ei – și cele mai bune planuri ale Showtime cu acesta.Luptătoarea de la Dortmund, care și-a eliminat doi dintre ultimii trei adversari, intră cu avantaje de 2 inci înălțime și întindere, putere subestimată și un nivel de experiență care o depășește cu mult pe adversarul ei.

Dar Shields, a cărui singură carieră eșecul a revenit la Campionatele Mondiale din 2012 împotriva britanicei Savannah Marshall, insistă că nu a lăsat nimic în sală.

„Am muncit atât de mult în această tabără, mai greu decât oricând înainte”, spune ea, cu ochii îngustați. . “Sunt supărat. Sunt gata să-mi eliberez furia în interior și să las totul asupra ei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *