Manchester City pierde din nou în timp ce Ricardo Pereira lovește câștigătorul șocului pentru Leicester

Crăciunul nefericit al lui Manchester City a continuat în timp ce Leicester s-a luptat înapoi de la un gol în jos pentru a-i provoca o nouă înfrângere campionilor, a treia lor în patru meciuri din Premier League. Echipa lui Pep Guardiola coboară astfel sub Spurs până pe locul trei în clasament, la șapte puncte la distanță de lideri, Liverpool. Titlul este o cursă cu doi cai? Guardiola speră că nu.

Echipa sa găzduiește joi Liverpool o săptămână. Va trebui să joace mult mai bine decât au jucat aici dacă vor împiedica echipa lui Jürgen Klopp să deschidă un avantaj mai mare. Deficiențele erau prea evidente în campionii de aici: o apărare fragilă, planeitate curioasă în mijlocul terenului și o dispoziție dezordonată sub presiune, exemplificată de cartonașul roșu al lui Fabian Delph pentru că a intrat în piciorul lui Ricardo Pereira după ce a câștigat mingea în minutul 89.Leroy Sané a fost singurul atacator al vizitatorilor care a performat oriunde aproape de cel mai bun. Leicester a meritat să adauge scalpul echipei lui Guardiola la cel de la Chelsea, pe care l-au revendicat sâmbătă. Liverpool a învins Newcastle, iar Fabinho a furnizat cireașa de pe tort. Mai mult revenire fără stres la rutină pentru vizitatori după înfrângerea șocantă de sâmbătă de la Crystal Palace. S-au bucurat de un început confortabil, când Claude Puel a decis să adopte aceeași abordare prudentă care a dat victoria la Stamford Bridge, redistribuind aceeași linie și ordonând 11 jucători să se retragă adânc în spatele mingii când adversarii lor aveau posesie.

Leicester a decis să ducă lupta vizitatorilor lor, ale căror slăbiciuni au devenit rapid evidente. În termen de cinci minute, gazdele erau la egalitate.Egalizarea lor a venit dintr-o mișcare care a început când Ben Chilwell a câștigat mingea aproape la jumătatea drumului, cu o provocare pe Danilo aproape chiar în fața lui Guardiola, despre care se spune că este un admirator al tânărului fundaș englez, încât Manchester City se gândește la o licitație de transfer. Din atac, Wilfried Ndidi și James Maddison au ajutat mingea în fața lui Vardy pe dreapta. Atacantul a încolăcit o centrare minunată către stâlpul îndepărtat, unde Albrighton a ajuns pe partea oarbă a lui Delph și a introdus o lovitură de cap în colțul îndepărtat. cu Fernandinho încă absent cu probleme la genunchi și David Silva pe bancă. Kevin De Bruyne a fost sub egalitate, la fel și Raheem Sterling, eclipsat de Chilwell.Recunoscând oportunitatea echipei sale, Puel și-a ajustat tactica în jumătate de oră, trecând de la un 4-5-1 la un mijlocas cu patru persoane, împingându-l pe Maddison în față pentru a-l susține pe Vardy.

Acest lucru a făcut ca Leicester să fie mai periculos, deși Manchester City a fost primul care a amenințat după schimbare, Agüero tamponând bara de la șase metri după o centrare a lui Sané. Bernardo Silva aproape că i-a dat lui Leicester conducerea în minutul 39, jucând o pasă din spate nepăsătoare către Vardy. Ederson a acordat mijlocașului o iertare sub forma unei salvări fine din lovitura lui Vardy. Pep Guardiola al orașului după pierderea Leicester: Trebuie să schimb dinamica Citește mai mult

Portarul a fost foarte ocupat în următoarele câteva minute ca Leicester a creat încă trei șanse excelente înainte de pauză.Mai întâi Ederson a salvat de la Maddison după o pivotare delicată și a fost împușcat de mijlocaș, apoi a parat un șut al lui Hamza Choudhury, care se furișase în spațiul din spatele lui Delph. Apoi, în urma unei judecăți greșite a lui Danilo, Chilwell a centrat-o pentru Vardy, care a înjunghiat de la distanță. Repriza a fost o șansă binevenită pentru vizitatorii zdrobiți să se compună.

Au dominat prima parte a celei de-a doua reprize, dar Leicester i-a ținut la distanță. Puel a încercat să-și readucă echipa pe piciorul din față, introducându-l pe Demarai Grey în oră în locul lui Choudhury. Dar Wes Morgan a trebuit să facă un atac superb pentru a-l împiedica pe Sané să înscrie la o retragere a lui Agüero.

Guardiola a recunoscut performanța redusă a lui De Bruyne înlocuindu-l în minutul 70, apelând la David Silva pentru inspirație.Spaniolul i-a strecurat curând o minge grozavă către Sané, care l-a tăiat în careu printr-un splendid atac glisant al lui Harry Maguire. Acesta a fost indiciul lui Puel de a face o altă modificare prin înlocuirea lui Maddison cu Danny Simpson pentru a-l ajuta pe Pereira să elimine amenințarea în creștere de la Sané. El nu și-a putut imagina că tabelele au fost întoarse la fel de spectaculos ca în minutul 82. Atunci Sané a condus un colț Albrighton către marginea zonei, unde Pereira a adunat mingea și a tras un șut de neoprit în colțul de sus. -printr-un atac asupra lui Pereira.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *