Mo Farah sugerează cu tărie revenirea surpriză pe pista la campionatele mondiale

Farah, care s-a mutat la maraton anul trecut, a spus că urmărind-o pe Laura Muir în timp ce s-a îndreptat spre Indoor European 1500m și 3.000m aur weekendul trecut l-a făcut să-și dea seama cât de mult a ratat pista.

„Da, eu dor de ea, genul de atmosferă pe care l-a avut Laura ”, a spus el. „Îl primești în Maratonul de la Londra mai mult decât orice altceva, dar îmi lipsește pista, îmi lipsește reprezentarea țării mele și competiția pe teren propriu. O parte din mine, când urmăresc curse de pistă, sunt de genul: „Pot să o fac în continuare?Vreau să o fac. ‘”Sebastian Coe susține„ patch-ul violet ”Laura Muir pentru a vopsi aurul Tokyo în 2020 Citește mai mult

Bărbatul de 35 de ani, care s-a întors dintr-un lagăr de pregătire din Etiopia pentru a concura în Vitality Big Half din Londra duminică, de asemenea, a spus că nu crede că cei 10.000 de metri s-au deplasat de când și-a revendicat al treilea titlu mondial la Londra în urmă cu doi ani.

„Văzând rezultatele, nu s-a schimbat cu adevărat ”, a spus Farah. „Sportivii care se descurcă bine se află la 1500 m în interior, în milă, tânărul norvegian [Jakob Ingebrigtsen], dar în ceea ce privește distanțele lungi nu s-a schimbat prea mult și asta face parte din mine gândindu-mă:„ Încă mai am? ” ”

Antrenorul său, Gary Lough, a sugerat anul trecut că 10.000 de metri în Doha ar fi fost o posibilitate, dar aceasta este prima dată când Farah o confirmă.Și, deși a subliniat că nu va fi luată nicio decizie până după Maratonul de la Londra, el a spus că alergarea la Doha în octombrie și un maraton de oraș în noiembrie sunt fezabile.

„Funcționează, dar totul depinde de rezultatul Londra ”, a spus Farah, care nu ar trebui să se califice pentru cei 10.000 de metri de la Doha, deoarece este campionul mondial în exercițiu. „Dar, văzându-i pe colegii mei sportivi cu care am concurat în trecut [în cei 10 km] și m-am uitat la televiziunea European Indoor, mă gândeam:„ Oh, omule!Vreau să mă întorc acolo. ‘

„Dacă aș lua parte la Doha [peste 10.000 m], cu siguranță mă vei vedea într-una sau două curse și nu ai vrea să te prezinți”, el a adăugat. „Trebuie să arunc pânzele de păianjen.”

Farah a adus un omagiu și următoarei generații de sportivi britanici, precum Muir și Dina Asher-Smith, spunând că succesul lor din ultimul an ilustrează puterea muncii grele. , credință și pregătire bună.

„Este minunat să-i vezi pe Laura și Dina făcându-se atât de bine”, a spus el. „Avem o generație mai tânără care vine prin credință. Se uitau la tine întrebându-ți: „Cum poți face asta?” Și arată ce poți face dacă lucrezi din greu și grefezi și ai un program bun.

„În mintea ta, dacă crezi suficient atunci o poți realiza.Dacă se pot descurca bine la Euro, atunci de ce nu scena mondială și olimpiada? ”

Farah a mai indicat că s-ar putea să nu se retragă după olimpiada de anul viitor, așa cum s-a presupus pe scară largă, și că ar păstra alergând atâta timp cât era competitiv. „Eliud Kipchoge [deținătorul recordului maratonului] ne arată calea. Ceea ce face el [la 34 de ani] este incredibil.

„Atâta timp cât corpul meu îmi permite să continui ceea ce fac și mă bucur în continuare, atunci o voi continua. 2020 nu este prea departe. Scopul meu este să continui să alerg, să mă bucur în continuare și să câștig Maratonul de la Londra. ”

Farah, care se confruntă duminică cu fostii campioni ai Londrei la maraton, Daniel Wanjiru și Wilson Kipsang, peste 13,1 mile, a confirmat că se află într-o formă bună pentru cursă. „Mi-ar plăcea să pot alerga foarte repede, dar cu cursul nu este ideal”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *