Oficialii afgani din fotbal au fost suspendați de acuzațiile de abuz sexual și fizic

Procurorul general al Afganistanului, Farid Hamidi, a suspendat șase membri ai Federației de Fotbal din Afganistan, inclusiv președintele, Keramuddin Karim, după ce a analizat acuzațiile de abuz sexual și fizic asupra echipei naționale a femeilor din Afganistan de către personalul AFF. abuz sexual și fizic asupra echipei feminine din Afganistan Citiți mai multe

Jamshid Rsooli, purtătorul de cuvânt al biroului procurorului general din Afganistan, a declarat pentru Guardian: „După rapoartele despre acuzațiile de abuz sexual asupra femeilor fotbaliste din federația de fotbal din Afganistan, procurorul general biroul Afganistanului a numit un comitet care să investigheze cu atenție acest lucru pentru a afla cât de multe dintre aceste acuzații sunt adevărate și pentru a afla dacă este adevărat sau nu. Comitetul și-a început ancheta.Colegii noștri vor investiga pe toți cei necesari. ”

Cifrele seniorilor asociați cu echipa națională a femeilor au declarat pentru Guardian că abuzurile au avut loc în interiorul țării, inclusiv la sediul federației și într-un lagăr de antrenament din Iordania în februarie anul trecut. O sursă principală FIFA a confirmat că investighează revendicările și a declarat că a lucrat cu Organizația Națiunilor Unite la siguranța unor jucători.

Fostul antrenor al echipei, Kelly Lindsey, și-a exprimat ușurarea la știrea suspensiilor : „De ani de zile am ascultat povești despre cum sunt tratate femeile în Afganistan – văzând și auzind disparitatea în vocile jucătorilor noștri. Am văzut cum acești bărbați au distrus legăturile, încrederea și unitatea pe care aceste femei le-au construit împreună prin munca în echipă.Pentru fiecare pas înainte am trecut printr-un pas disperat înapoi de la mâinile acestor bărbați.

„M-am oprit în urmele mele când am văzut vestea și am simțit pentru o dată în viața acestor femei că pot vedea că unitatea poate ridică-i din deznădejde. Că vocea lor a fost în sfârșit auzită și, sperăm, pentru misiunea lor mai mare de a ajuta toate femeile și copiii din Afganistan să aibă o voce și să-și trăiască visele. ”

Mina Ahmadi, unul dintre grupurile de jucători eliminați din echipă pentru că a refuzat să semneze noi contracte, a spus: „Am fost înspăimântat când am văzut știrile. Când am început toată această mișcare, speram la o schimbare fundamentală, dar pentru că atât de mulți oameni dinaintea noastră au încercat-o, nu eram sigură dacă vom fi auziți.

„Faptul că s-au alăturat atât de mulți oameni noi în lupta noastră și am adus sincer o schimbare doar mă face să mă simt atât de mândru.Sunt mândru că cunosc atâtea femei care luptă pentru justiție și sper doar că este începutul unui viitor mai mare și mai luminos pentru țara noastră. Este cea mai mare onoare să faci parte din această misiune și să le arăți oamenilor că ar trebui să ridici vocea atunci când ești tratat în mod greșit. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *