Pot fi crezute afirmațiile cluburilor europene de fotbal despre fantașii asiatici?

Debutul lui Wu în Liga împotriva lui Villarreal pe 3 februarie a fost decent, dar a fost umbrit de departamentul de relații publice al lui Espanyol, susținând că cele 13 minute de acțiune ale sale au fost urmărite de 40 de milioane de fani chinezi. Cifrele au fost apoi difuzate în întreaga lume.

Acel meci nu a fost la televiziunea națională din China, ci a fost difuzat online, unde cifrele de vizionare pentru PPTV, care arată La Liga, erau de fapt 10.584.992. Încă impresionant, dar cu mult mai puțin față de afirmația inițială.

Cu toate acestea, Espanyol urmează doar o lungă tradiție europeană (vă amintiți de Mays de altădată, când comentatorii BBC vorbeau despre un miliard de oameni care se acordau la finala Cupei FA?).Când Manchester City, cu Sun Jihai, și Everton, cu Li Tie, s-au întâlnit în ziua de Anul Nou 2003, s-a raportat că în patria lor, între 350 de milioane și 600 de milioane au urmărit un meci care a început la ora 22:00, ora Chinei, într-o miercuri. Este o cifră de necrezut în sensul că nu poate fi crezută de fapt, dar când vine vorba de China și Asia, nu ceea ce este adevărat contează.

Cum altfel ar putea șeful Asiei al lui Chelsea. -Regiunea Pacificului a vorbit în 2015 despre 250 de milioane de fani asiatici? O altă cifră demnă de emoji-uri cu aspect îndoielnic a venit în 2014, când Liverpool a raportat 580 de milioane de fani la nivel mondial. Cu doi ani mai devreme, Manchester United a anunțat că 659 de milioane de „adepți” au fost descoperiți într-un sondaj efectuat pe 59.000 de adulți, care a fost comandat de club.Acesta a declarat că 325 de milioane dintre aceștia erau din regiunea Asia-Pacific.

Clubul nu a răspuns la o anchetă în care a întrebat cum au ajuns la această cifră, dar există o explicație în prospectul din 2012 publicat, deoarece clubul a fost listată, întâmplător, desigur, la bursa din New York. „În definiția „follower” [este] un respondent care fie a vizionat în direct meciurile lui Manchester United, a urmărit reflectarea momentelor importante, fie a citit sau a vorbit în mod regulat despre Manchester United.” Facebook Twitter Pinterest Wu Lei în acțiune pentru Espanyol împotriva Real Valladolid.Fotografie: Bagu Blanco/BPI/Rex/Shutterstock

O vizită la raportul de meci online al acestui ziar când echipa pierde va arăta destul de clar că nu toți cei care citesc și lasă un comentariu își doresc binele United, așa cum Mark Dreyer , un consultant de afaceri din domeniul sportului din China, observă. „Literele mici definesc un „follower” ca pe oricine care este interesat de rezultatele lui Man United, iar asta – în mod de râs – include fanii celor mai mari rivali ai lor”, spune Dreyer.

Se spune că China are 108 milioane Adepți uniți. „Dacă peste 100 de milioane de oameni din China urmează Man Utd în orice sens normal al cuvântului, atunci cluburi precum Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Man City, Liverpool, Bayern Munchen, Dortmund, AC Milan, Inter Milano, Juventus și PSG trebuie să au și ceva care se apropie de acel nivel.Da, există 1,4 miliarde de oameni în China, dar ceva ca o treime – cel mult – ar fi considerați fani ai fotbalului, așa că rămâneți rapid fără oameni.” Același lucru este valabil și în Coreea de Sud. Oricine a petrecut timp acolo ar fi surprins să audă că sunt 15 milioane de fani ai fotbalului în total, indiferent de numărul de adepți ai United. The Fiver: înscrieți-vă și primiți e-mailul nostru zilnic de fotbal.

Dacă astfel de cifre au fost folosite pentru a discuta despre „acoperire”, atunci poate că ar fi diferit, dar termenul „adept” este adesea folosit interschimbabil cu descrieri mai tradiționale ale suportului. În 2018, directorul general al Manchester United, Richard Arnold, a dezvăluit o aplicație despre care a spus că „va permite celor 659 de milioane de adepți ai noștri Manchester United să se conecteze cu ușurință la clubul pe care îl iubesc, oriunde s-ar afla în lume”.Acum adepții nu mai sunt oricine care a văzut sau citit despre United, ci cei cu pasiune pentru club. Arnold nu mai menționează niciodată „cuvântul f” mai lung și trece la fani și la baza globală de fani. Comentariile sunt raportate în întreaga lume.

Contează acest lucru? Ei bine, lipsa de realism nu ajută la percepția jucătorilor asiatici, deoarece alimentează narațiunea conform căreia abilitățile lor în afara terenului, care de multe ori se dovedesc a fi exagerate, depășesc ceea ce pot face pe el. Pentru cluburile în cauză, astfel de cifre care plutesc deasupra meselor de negociere cu potențiali sponsori sau investitori nu pot face niciun rău.

Că peste 10 milioane de fani din China au văzut un meci din La Liga care a fost urmărit de 177.000 de persoane din China. Spania este demnă de remarcat, la fel cum Manchester United este cel mai popular club englez din Asia, cu niveluri impresionante de susținere.Tradiția europeană de a face afirmații sălbatice despre Asia seamănă un pic ca Lionel Messi apelând la o aruncare de la margine despre care știe că nu este a lui: s-ar putea să nu fie o problemă majoră în marea schemă a lucrurilor, dar se simte inutil atunci când o faci. destul de bine așa cum este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *